top of page

Inzicht in de werking vanuit de testings

Voor kinderen met : 

ADHD, concentratiestoornissen

Het schootdeken helpt deze kinderen om sneller te aarden en tot rust te komen  De efficiëntie van de oefeningen die werden aangeboden bij kiné en logo was groter  omdat de concentratie beter was en er minder tijd ging naar correctie van gedrag.

Dyspraxie, DCD

Hooggevoeligheid

Het knuffeldekentje zorgt ervoor dat de overprikkeling snel wegebt omdat het contact met het lichaam terug gevoeld wordt.  Op die manier worden veel prikkels gekanaliseerd. 

In de klassituatie

Ook deze kinderen zijn meestal niet goed geaard maar het schootdeken biedt hier niet altijd uitkomst.  Bij de meesten van hen helpt wel het nekhulpje (1 kg).  Zo gaf de dochter van een vriendin aan dat ze zich zekerder voelde bij het schrijven, rekenen en het maken van toetsen.  Ze gebruikt het nekhulpje elke dag in de klas.

Tijdens de testing werden schootdekentjes gebruikt voor het 1e en 2e leerjaar.

In de klas kwam sneller rust en die rust werd langer aangehouden.  De kinderen vroegen vaak zelf naar het dekentje of ze grepen er zelf naar als het binnen handbereik lag.

Slaapproblemen

Voor baby's met onrust, huilbaby's

Vanuit een kinépraktijk werd vastgesteld dat het knuffeldeken reeds van de eerste nacht het patroon van niet-slapen kon doorbreken.  Na drie nachten met het dekentje was het gebruik ervan overbodig geworden omdat het slaappatroon zich hersteld had. 

Uit de ervaringen van een creche konden bepaalde baby's enkel met een babydeken of knuffeldeken de slaap vatten.  Tot de leeftijd van 6 maanden is ook het inbakeren een effectieve methode.

Voor volwassenen met : 
  • Slaapproblemen

  • Problemen met aarden

  • Hooggevoeligheid

  • Oververmoeidheid / overprikkeling

  • Spierpijnen

  • Burn-out

  • Fibromyalgie

  • Innerlijke onrust

Voor ouderen met : 
  • Met dementie :

Het doolgedrag en onrust verminderen

  • In palliatieve situaties

Mensen kunnen rustiger sterven als ze een vorm van aarding ondervinden.  Uit ervaring met stervenden en het geven van healing tijdens het stervensproces heb ik geleerd dat mensen soms nog vechten of moeilijk kunnen overgaan omdat ze op dat moment niet genoeg geaard zijn. Met een soes- of slaapdeken geef je dit op natuurlijke wijze.  Hierdoor ontstaat minder angst en minder weerstand tegen het 'overgaan'. Je kan dit zien aan de algemene ontspanning op het gezicht bij het aanbrengen van het deken.  Dit is te vergelijken met het gebruik van etherische olie van sandelhout op de polsen.  Dit is een zeer aardende olie die de angst voor/tijdens het sterven helpt te minderen.

bottom of page